Fashionata, Cirque de la Mode


Met veel plezier en trots kijken wij, het bestuur van stichting touchstones, de directie, de artiesten en alle andere medewerkers terug op het grote succes van Fashionata, Cirque de la Mode.
8 professionele internationale en Arnhemse artiesten hebben van 11 t/m 22 juni 2014 tijdens
12 voorstellingen met al hun passie en talenten hun kunsten vertoond in de mooiste kerk die
Arnhem rijk is: de Eusebius.
Circus, theater, muziek, zang en mode vormden de ingrediënten van een spetterende show, waar 2557 mensen uit Arnhem en omstreken van hebben genoten, getuige de staande ovatie na iedere voorstelling, de enthousiaste en ontroerende reacties na afloop en de lovende recensie. Na 3 try-outs zijn alle 9 daaropvolgende shows in snel tempo uitverkocht geraakt. Een prachtige artistiek hoogwaardige show, mond op mond reclame, facebook, twitter en zeker ook de pr-machine, die reeds in een vroeg stadium in gang is gezet, hebben daartoe bijgedragen.
Om het gevoel van samenzijn en samen beleven te vergroten hebben we het publiek in de gelegenheid gesteld om samen te eten. Aan lange tafels hebben 687 mensen genoten van
“Spaghetti met Olifantentranen”. Meesterkok Angelique Schmeinck tekende voor het recept en in samenwerking met Dudok hebben we een heerlijk feestmaal kunnen serveren.
De titel van de show deed haar naam eer aan door de grandioze inzet van 12 Arnhemse modeontwerpers die tezamen 18 kostuums hebben gemaakt waarin de artiesten zich hebben kunnen presenteren. De theatrale setting van het circus maakte het mede mogelijk dat Petra Hartman haar levensgrote sierraden 11 x heeft kunnen showen (“Lik mijn wonden”). En ook de bijzondere eindejaarspresentatie van 25 eerstejaars studenten van het RijnIJssel College paste naadloos in één van de voorstellingen.
De Eusebius vormde het meest prachtige decor van de show. Vijf weken hebben we mogen 'wonen’ en werken in wat met recht `het kloppend hart’ van Arnhem wordt genoemd. Het heeft in ieder geval ons hart sneller doen kloppen, het (circus)familiegevoel versterkt, de passie vergroot en als inspiratiebron gediend voor Fashionata.
Om het interdisciplinaire karakter kracht bij te zetten en omdat de Eusebius zich daarvoor uitstekend leent, hebben we 3 Arnhemse beeldend kunstenaars de ruimte geboden om hun, op circus geïnspireerde, kunstwerken te tonen in de omloop van de kerk. Dit heeft tot een mooie expositie geleid.

Het circusevenement Fashionata, Cirque de la Mode heeft, net als Fashion Festival Arnhem en ArtEZ, bewezen dat Arnhem zich met recht modestad kan noemen. Fashionata heeft de attractiewaarde van Fashion Festival Arnhem vergroot en uiteraard vice versa. Fashionata heeft tevens een wezenlijke bijdrage geleverd aan zowel het economisch- als het sociaal rendement van de stad. De shows hebben 2,5 duizend bezoekers getrokken naar de binnenstad van Arnhem. Men heeft geshopt, gegeten, gedronken en genoten.
Het laagdrempelige karakter dat eigen is aan circustheater en de prijsstelling van de entreekaarten (sterk gereduceerde prijzen voor Gelrepashouders, huurders van Volkshuisvesting en groepskortingen) hebben ertoe geleid dat het circus werkelijk voor iedereen toegankelijk was.

Het succes van Fashionata, Cirque de la Mode is niet alleen te danken aan de enthousiaste inzet van alle 8 artiesten en de ruim 80 medewerkers, maar is zeker ook te danken aan het vertrouwen dat de 43 sponsoren, subsidiënten en fondsen hebben gehad door met elkaar voldoende financiële middelen en middelen in natura ter beschikking te stellen om dit voor de stad Arnhem unieke circustheater te kunnen realiseren.

Stichting touchstones sluit dit evenement af met een positief saldo en een positief gevoel en dankt hierbij een ieder die zich met hart en ziel en vol vertrouwen heeft ingezet.

Download hier ons complete inhoudelijk verslag met interviews, foto's en recensies.


http://fashionata.cirquedelamode.nl/pers.php

fashionata, Cique de la Mode