Arnhemse Piet
Broertje van Arnhems Meisje heet Arnhemse Piet


Tot de dag van vandaag krijgen Arnhemmers die zich voor de stad inspannen - als blijk van waardering - een Arnhems Meisje toebedeeld. De redelijk strenge toekenningregels gebieden dat persoon in kwestie zich bijvoorbeeld minstens 25 jaar vrijwillig moet hebben ingezet.
Om in aanmerking te komen voor een Arnhemse Piet gelden andere ‘vrije’ regels. Iemand die zich met hart ziel inzet en daarbij anderen inspireert door net dat beetje extra, komt in aanmerking voor een Arnhemse Piet. Het maakt dan verder niet uit of hij/ zij in loondienst werkt of niet. De Stichting Arnhemse Piet is er heilig van overtuigd dat veel meer Arnhemmers voor een Arnhemse Piet in aanmerking komen.


De Arnhemse Piet, een ontwerp van Geraldine Lodders, geïnspireerd door het beeld Vogelenpietje*, is steeds samengesteld uit verschillende kleuren gelaseerd acrylaat. Het in felle kleuren gestileerde silhouet van Arnhemse Piet heeft de Arnhemse skyline als achtergrond. Je ziet de Rijn- en Sonsbeektoren bij het station en de Eusebiuskerk. Arnhem-Zuid wordt niet vergeten. Wanneer Arnhemse Piet wordt omgekeerd ziet men de skyline bezien vanaf de zuidoever van de Rijn.


Voor meer informatie over het hoe, waarom en/of aanvraag, mail naar info@ArnhemsePiet.nl, Gerda Kalsbeek neemt dan contact met u op.


De elfde Arnhemse Piet is voor Margreet van Gastel